Din limba greacă, X înseamnă „aruncare de lance, care spintecă animalul vînat”. Conform altor surse, X este „cel ce vorbeşte de rău pe altcineva”. Recent, în Italia a fost lansat un traseu pe urmele lui X în apropierea muntelui Roccamonfina. Codex Gigas este considerată a fi scrisă împreună cu X şi a fost recent expusă în Praga. În unul din articole, revista „Magazin” numeşte sindromul Stockholm – „dragoste pentru X”. Numiţi X, dacă 10 ani în urmă a fost făcută cunoscută publicului larg „apărarea” lui X.
A doua parte a acestui cuvînt de origine greacă, luată la plural, desemnează o punte improvizată sau fixă, care face legătura dintre o navă şi ţărm sau chei. Simbolul dat este întîlnit în aşezările preistorice pe teritoriul Irlandei, fiind un simbol al soarelui. Tot el este simbolul Britaniei, Insulelor Man şi Siciliei. Ordinul Tamplierilor îl folosea ca o reprezentare a Sfintei Treimi. Vikingii identificau semnul dat cu Odin şi Freea – zeităţile lor supreme. Nu vă cerem să numiţi acest semn. Numiţi semnul în care a evoluat acest simbol, suferind o modificare de 33.33%.
Această cruce a fost desenată de Gerald Holtom în 1958 pentru „Mişcarea pentru dezarmarea nucleară”. La născocirea simbolului Holtom a fost înspirat de sistemul de semnalizare cu steaguri. Astfel, el foloseşte literele N şi D (nuclear şi disarmament) ale acestui alfabet, care sunt grupate într-un simbol al înţelegerii globale. Această cruce a atras atenţia publică în timpul primului marş de protest din Londra spre Centrul de Cercetare din Berkshire pe 4 aprilie 1958. Peste un minut, reprezentaţi pe foile Dtră această cruce.
Această literăeste a 21-a literă a alfabetului grec. În matematică reprezintă o constantă, numită „secţiunea de aur”(golden section sau golden ratio). Este un termen cunoscut şi pe larg folosit şi în arhitectură, şi în artă. În sistemul grec al scrierilor alfabetice a cifrelor corespunde cifrei 500. Nu vă cerem sa scrieţi această literă. Desenaţi simbolul folosit pe larg în matematică care, după una din versiuni, provine de la această literă, simbol folosit pentru prima dată în „De Sectionibus Conicis” în 1665.
Prin acest simbol, alchimiştii reprezentau unul din elementele chimice. Acest element a fost descoperit de Henning Brand, alchimistul din Hamburg, în 1669. Conform unor surse, elementul a fost descoperit încă de alchimiştii arabi în sec. XII. Una din componentele care au interacţionat la formarea elementului este nisipul alb (culoare, care desemnează şi o varietate a elementului), şi de la început a primit denumirea „foc rece”, din cauza unei caracteristici specifice focului. Ulterior a primit o denumire de origine greacă, care şi desemna esenţa elementului dat. Numiţi acest element.
Anume lor li se datoreaza, in mare parte, progresele initiale in asa stiinte, precum algebra si chimia, precum si supravietuirea poporului, prigonit de britanici din 1290, de francezi din 1390, de spanioli din 1494. Numiti-i pe ei.
In cartea sa “Vin din papadii”, Ray Bradbery scrie: “...cind omul are 17 ani, el stie tot, iar la 27, daca el stie tot, el...” Terminati gindul lui Bradbery.
Unul si-a vindut dreptul de a se naste primul pentru un bol de ovaz, altul a savirsit un omor din gelozie. Un al treilea ne urmareste din 1949 de pe paginile unei carti. Numiti cartea si autorul ei.
Raspuns: George Orwell “1984”. E vorba de fratii mai mari ai lui Iacov si Abel si de “Big Brother” din “1984”
S-a nascut in SUA, Wisconsin. S-a afirmat, in plan profesional, in diverse domenii. In 2000, fidela schimbarii standardelor, si-a largit fesele si si-a micsorat sinii. In 2004, s-a despartit de partenerul care i-a fost alaturi o perioada foarte lunga. Numiti-i pe ambii.
Rasaritul soarelui este colorat de ceata violeta, care se misca aidoma unui taur. O sclipire portocalie in apropiere. Un barbat in toata fire tine focul in miini si le apropie de fata, luminind-o. O sclipire rosietica se prelinge peste cer. Aceasta imagine va prezinta una dintre fetele unuia dintre cei mai vestiti ucigasi ai ultimelor doua secole. Numiti-l.
Raspuns: tutunul. E descris unul din spot-urile publicitare “Malboro”